una_cursa_emocionant
amb_compromis_social

Una cursa emocionant… amb compromís social

Si la cursa d’enguany porta per lema “Una cursa emocionant” no és només perquè es tracta d’una experiència esportiva participativa sinó pel caire amb compromís social i inclusiu que transmet en tots els seus àmbits.

Així, des de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, organitzadores de la cursa conjuntament amb l’Associació de Veïns de l’Espirall, es pretén fer un estret vincle esport i compromís per tal d’implicar la ciutadania en una activitat física que aporti també un component solidari al territori.

Dintre d’aquest esdeveniment en destaca un per la seva solidaritat i singularitat: La Mitja Petita la qual s’adreça a un públic més familiar i té un recorregut de 2,1 km fins a les Cabanyes. Aquesta cursa/caminada solidària, va destinada íntegrament a benefici de les entitats socials Entrem i Mas Albornà.

L’edició d’enguany destina fons al projecte conjunt de capacitació laboral de persones amb vulnerabilitat a dues organitzacions referents al territori: Mas Albornà i Entrem

La Mitja Marató Vilafranca Espirall té un compromís social ferm amb els més vulnerables socialment que va més enllà de la pròpia cursa i la causa d’aquest any. Així, Entrem ha ofert serveis durant la cursa, generant llocs de treball per a persones amb especials dificultats d’inserció en cada edició.

A més, Entrem i Mas Albornà participaran més activament, si cap, en aquesta edició en l’organització interna, ja que una trentena de voluntàries prepararan l’esdeveniment, posant les tanques que delimiten espais a l’arribada a les Cabanyes, repartint les bosses d’avituallament quan arribin les famílies i dinamitzant l’animació a les corredores quan passin pel municipi.

A banda, els usuaris de la Fundació Mas Albornà, a través dels seus tallers de teràpia ocupacional, seran els encarregats de dissenyar els diplomes dels guanyadors. A més a més, la marca d’embotits de la fundació, Mallart Artesans Xarcuters, col·laborarà amb els premis que lliurarà l’organització als diferents campions.

Paral·lelament, la Fundació Mas Albornà cedirà l’espai de l’hort de la llar-residència que té a Les Cabanyes com a punt d’animació i Entrem cedirà vehicles per a la distribució i recollida de materials durant la cursa.

INICIATIVES:

Participació activa de voluntàries de Mas Albornà i Entrem:

 • Muntatge de les tanques d’arribada a Les Cabanyes (cinc trams)
 • Muntatge dels punts i bosses d’avituallament per a les participants
 • Desmuntatge i recollida dels materials
 • Animació a les participants
 • Grup de Batucada “Estridents percussió” amiga de la Fundació Mas Albornà
 • Participació en els premis a les guanyadores de la cursa: lots de Mallart Artesans Xarcuters, la marca d’embotits de Mas Albornà
 • Entrem obsequia a les premiades amb melmelades del projecte Coopera
 • Disseny i preparació dels diplomes de les primeres classificadess per part del Centre Ocupacional de Mas Albornà
 • Cessió de l’espai de l’hort de la Llar Residència de Mas Albornà a Les Cabanyes com a punt d’animació
 • Cessió de vehicles per part d’Entrem per al muntatge i desmuntatge de l’esdeveniment
 • Mallart Artesans Xarcuters (Mas Albornà): Codi descompte per a totes les participants

Entrem és un grup cooperatiu d’iniciativa social sense afany de lucre. Treballen des de fa 26 anys per millorar la qualitat de vida de persones amb trastorn de salut mental i discapacitat i risc d’exclusió social. Promouen la inserció laboral mitjançant la gestió de serveis de jardineria, neteja, consergeria, gestió de residus i manipulats industrials per a empreses socialment responsables. Alhora, desenvolupen programes de formació i acompanyament sociolaboral per a persones vulnerables socialment.

Actualment tenen una plantilla de 223 persones i col.laboren amb una Xarxa d’ empreses i entitats del territori compromeses socialment, impulsant el canvi cap a entorns de treball inclusius i promovent la cultura de la diversitat.

La Fundació Mas Albornà és una organització sense ànim de lucre, arrelada al Penedès, que potencia les capacitats de les persones amb discapacitat, trastorn mental i altres grups de risc d’exclusió creant oportunitats d’inserció comunitària i laboral. Per aconseguir-ho, ofereixen una variada oferta de serveis a les empreses i ajuntaments i suports personalitzats a les persones.

Son un col·lectiu format per 400 persones, que des de fa 50 anys treballen per tal de fer possible la integració social i laboral.